Innehållsförteckning

Övriga Länkar

Läsinställningar

Övriga Kurser

Budoutbildning

Ansökan

1. Kursinnehåll

Om utbildningen

Budo strävar efter att skapa balans, harmoni och en mer hållbar och positiv människa. När man mår bra och är hälsosam orkar man mer. Man får helt enkelt bättre förutsättningar för att leva ett gott liv och bli en bättre medmänniska. Många budoutövare uttrycker stor tacksamhet gentemot de positiva ”spinoff effekter” som träningen ger. Dessutom är budo fantastiskt intressant, spännande och roligt!

Den typ av budo som utövas vid Karlskoga folkhögskola är jujutsu. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda jujutsu i äldre såväl som yngre tappning. Jü betyder mjuk, följsam eller flexibel och jutsu betyder teknik eller vetenskap. Rent praktiskt innebär detta att man genom följsam teknik samt god kunskap om anatomi tar sig an ”det hårda”. Denna princip kan appliceras på livets alla utmaningar och möjligheter. Har man nått hit så har teknik (jutsu) fött fram något djupare och kunskap har förvandlats till insikt. Det gör träningen givande och fylld med mening.  Genom att vi tränar jujutsu som en helhet har vi förutsättningar att täcka de flesta behov och intressen. Om du är intresserad av jujutsu som en sport och tävlingsform så finns även möjlighet för det. Andra teman är självförsvar, hälsa, anatomi, psykologi, japansk kultur och historia etc. Vårt koncept förstärks genom studier av  shiatsu och yoga.  Dessutom ges möjligheten att träna våra arter av jujutsu utanför skolan på Karlskoga Budoklubb. På vår hemsida hittar du mer detaljerad information om de stilar vi utövar samt annat innehåll du kommer stöta på under din bildning.

2. Kontakt

Per Eriksson

Kursansvarig

per.eriksson@karlskogafhs.se
0586 - 646 00

Kursansvarig Budoutbildning och lärare på Allmän kurs

Eva Torsteinsrud

Lärare / resursperson

eva.torsteinsrud@karlskogafhs.se

3. Ansökan

Ansökan till kursen fortfarande öppen. Det kan finnas enstaka platser kvar.

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!