Webbdesign & Webbutveckling – Distans

Karlskoga Folkhögskola erbjuder en bred grundutbildning för dig som siktar på en framtid på webbyrå, reklambyrå, kommunikationsbyrå eller annan liknande yrkesverksamhet.

Utbildningen är uppdelad i tre kunskapsområden:
Grafisk Design, Webbutveckling / Programmering och Teori.

Grafisk Design

Inom grafisk design lär du dig hur du designar moderna, professionella och användarvänliga hemsideslayouter; från idé till färdig produkt. Du får också en grundgenomgång i digitalt foto och vektorbaserad grafik (svg) med inriktning mot webben.

Programvaror vi använder inom området:
Adobe Photoshop CC™, Adobe XD CC™, Adobe Illustrator CC™

Webbutveckling / Programmering

Inom detta område kommer du får lära dig de vanligast använda språken för att programmera moderna, användarvänliga, responsiva hemsidor, från grunden. Webbutvecklingen kommer delas upp i två block som motsvarar två yrkesområden som finns och efterfrågas på marknaden i dagsläget:

Front End Development

I blocket Front End Development programmerar/kodar vi hemsidan yttre design, dels utseende samt interaktion.

Självklart jobbar vi med senaste standard och rådande trender.

Back End Development

Bakgrundsläget av hemsidan där vi jobbar med ramverk för hemsidans administration. Vi använder oss av PHP och JavaScript för hantera lagrad information i olika databaser (json, mySQL) samt hur vi hämtar information ur diverse API.
Främst kommer vi jobba med WordPress och lära oss hur vi nyttjar deras CMS (Content Managment System) till våra designer.

Programvaror vi använder:
Visual Studio Code (+ Extensions), MAMP, Filezilla/Transmit, Nodejs

Teori

Den teoretiska kunskapen ämnar bl.a. att skapa förståelse för den grafiska uppbyggnaden av en hemsida. Följande teoretiska delar kommer vi bland annat behandla:

• Tillgänglighet
  • Responsivitet
  • Terminologi
  • Principer
  • Trender / Nutidsorientering
  • Projektplanering
  • Webbhotell / FTP
  • Grafisk Forgivning
  • Grafisk Profilering

Upplägg distans

Du som väljer att studera på distans kommer att studera på valfria tider på dygnet. Utbildningen är upplagd för att du ska kunna planera din utbildning utefter den livssituation du har och den tid som passar bäst. Dock är det en heltidsutbildning, vilket innebär att du kommer förväntas lägga ner en heltid på studierna.
Vi bjuder in till en obligatorisk närträff vid uppstart. Då går vi igenom de verktyg som kommer användas och hur upplägget under året kommer att se ut. Detta för att vi alla ska kunna starta från samma grund och förväntad kunskap om programvarorna har lärts ut. Vi kommer även att ha en icke obligatorisk närträff i samband med avslutningen.

Sammanfattning:

• 2 närträffar dagtid 09.00 – 16.00 (varav 1 obligatorisk)
  • Flexibel studietid
  • Handledning via text, telefon eller video.
  • Lektioner i form av filmade föreläsningar/genomgångar och uppgifter

Dator

Du kommer behöva en dator för att bedriva dina studier.
Utbildningen kommer att utgå ifrån OSX och Mac-datorer, men det går även att ha en PC om du föredrar det.

Adobe CC for Education – 195kr/månad
Serviceavgift (skolan) – 250kr/termin
Bekräftelseavgift* – 250kr

* Räknas av på första serviceavgiften

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Tips och hjälp vid ansökan

Ansökningsperiod 15 Januari - 15 April 2021

Vi som jobbar här