Apg29

Om utbildningen

Apg29 är en lärjungaskola för dig som vill studera och praktisera ett lärjungaskap med Apostlagärningarna som förebild. Tillsammans med en annan kultur i en annan världsdel får du förstå och praktisera bibelns budskap. Kursen innefattar en tre månaders studievistelse nära knuten till lokala församlingar bland någon av Equmeniakyrkans systerkyrkor.

APG29

Varje Apg29 skola har en stark internationell och multikulturell prägel, med ledare och deltagare från flera olika nationaliteter. I vårt nätverk finns mer än 15 länder från jordens alla kontinenter som alla bjuds in att skicka deltagare och ledare. Vår förhoppning är alltid att få en rik blandning av nationaliteter på varje skola.

Ett fjälläventyr

Aktuella resmål inför våren är Jämtland.

Apg29 goes Jämtlandsfjällen. Vi är väldigt glada att få presentera vårens nyhet, en spännande lärjungaskola i ett av vårt lands allra vackraste och intressantaste områden. Naturen, fjällen, skidåkningen och inte minst ett unikt kyrkligt arbete.

Kronjuvelen av de svenska fjällen ligger i Jämtland och heter ”Åre”. Från att ha varit en liten okänd bondby bland bergen har Åre vuxit till att idag vara en av Nordeuropas största turistanläggningar och Sverige nationalarena för alpinsport. Allt sedan vikingatiden har Åredalen varit en länk mellan Norge och Sverige som använts av både pilgrimer och arméer.

Den första kyrkan byggdes på 1160-talet av Åres bönder. Idag finns ett pärlband av mindre kyrkor i dalen, både traditionella församlingar i samhällena och andra som fokuserar mer på turister. Equmeniakyrkan har nyligen sjösatt en satsning i området som kallas ”Växtpool Jämtland”. Man vill stötta församlingarna att samla sin resurser och nå nya människor.

Du kan läs mer om APG29 på: www.equmenia.se/apg29
Gör din ansökan här nedan.

Apg29 vill under våren 2022 inspireras av och stödja allt det spännande som händer i området mitt under högsäsongen. Basen kommer att ligga på Norderön, mitt i vackra Storsjön, endast två mil från Östersund. Under helgerna och några hela praktikveckor kommer vi att dela upp oss i mindre team och leva nära de lokala satsningarna i dalen.

”Jag ser upp mot bergen, varifrån skall jag få hjälp?
Hjälpen kommer från Herren, som har gjort himmel och jord” 
Ps 121

Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.

Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Tips och hjälp vid ansökan

Undervisande personal

All personal

Carl-Johan Sävinger

Kursansvarig APG29

Fler under Övriga profilkurser

Alla utbildningar