Apg29 – Thailand

Om utbildningen

Apg29 är en lärjungaskola för dig som vill studera och praktisera ett lärjungaskap med Apostlagärningarna som förebild. Tillsammans med en annan kultur i en annan världsdel får du förstå och praktisera bibelns budskap. Kursen innefattar en tre månaders studievistelse nära knuten till lokala församlingar bland någon av Equmeniakyrkans systerkyrkor.

APG29

En Apg29 skola innebär resor över berg och vidsträckta landskap. Den kommer att utmana dig och ge dig vänner för livet. Men den kommer framför allt att ge dig tid och verktyg att utforska din tro. Vår utgångspunkt är att Gud är den samme idag som när de första lärjungarna levde.

Apg29 är en plats där vi vill ge Gud tid att visa vem han är och vad han vill göra i våra liv. Du kommer att få växa på ett sätt som du aldrig gjort förut, så mycket kan vi lova dig.

Thailand

Apg29 har arrangerat 2 skolor tidigare i Thailand, senast 2019. Equmenia samarbetar, sedan många år, med den karenska baptistkyrkan TKBC (Thailand Karen Baptist Church). Kyrkan har många församlingar spridda över framförallt Nordöstra delen av landet. De har längtat lika mycket som vi att återigen få besök av skolans team under helger och praktikveckor.

Skolan startar i Thailand den 20 januari 2024. De nordiska deltagarna och ledarna börjar den 15 januari med några introduktionsdagar på Karlskoga Folkhögskola. Därefter reser vi tillsammans ut till Chiang Mai i norra Thailand för att därifrån ta oss till skolans bas. Basen kommer att ligga i den karenska byn Maeyangha som ligger i bergen ett par timmar från Chiang Mai. Hemresa från Thailand sker omkring den 14 april och sedan avslutas kursen på Karlskoga Fhs den 23-26 april.

Under de tre månaderna i Thailand kommer du att leva tillsammans med ett 30-tal ungdomar från flera olika länder. Dagarna på basen kommer att vara fyllda med gemenskap, undervisning, workshops, mat, lekar, andakter mm. Under helgerna ingår man i ett team som har en ”hemförsamling” i någon av de lokala församlingarna. Där får vi lära känna och komma nära karenska familjers vardag. Under tre hela veckor, utspridda under våren reser vi iväg på veckopraktiker. Då får vi chansen att se mer av landet. Under praktiktiden får vi lära känna en massa fantastiska människor och hjälpa till med olika saker.

Läs mer om APG29 på: www.equmenia.se/apg29
Gör din ansökan här nedan.

Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.

Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Tips och hjälp vid ansökan

Undervisande personal

All personal

Carl-Johan Sävinger

Kursansvarig APG29

Fler under Övriga profilkurser

Alla utbildningar