Apg29

Om utbildningen

Apg29 är en lärjungaskola för dig som vill studera och praktisera ett lärjungaskap med Apostlagärningarna som förebild. Tillsammans med en annan kultur i en annan världsdel får du förstå och praktisera bibelns budskap. Kursen innefattar en tre månaders studievistelse nära knuten till lokala församlingar bland någon av Equmeniakyrkans systerkyrkor.

APG29

En Apg29 skola innebär resor över berg och vidsträckta landskap. Den kommer att utmana dig och ge dig vänner för livet. Men den kommer framför allt att ge dig tid och verktyg att utforska din tro. Vår utgångspunkt är att Gud är den samme idag som när de första lärjungarna levde.

Apg29 är en plats där vi vill ge Gud tid att visa vem han är och vad han vill göra i våra liv. Du kommer att få växa på ett sätt som du aldrig gjort förut, så mycket kan vi lova dig.

Sydafrika

Sydafrika är ett land med en både rik och smärtsam historia. Landet har koloniserats och utnyttjats av både holländare, engelsmän och tyskar. Den vita befolkningen kom att kallas ”boer” som betyder ”bonde”. De expanderade med sina gårdar och förslavade landets svarta invånare. Idag är landet kanske mest känt för perioden av apartheid mellan 1950-1990. Inspirerade av Nazitysklands rasteorier kuvades den stora svarta befolkningen av en minoritet vita. År 1990 frigavs frihetskämpen Nelson Mandela, som senare valdes till president, och Sydafrika kunde påbörja den resa mot modernisering och frihet som pågår än idag.

Apg29 skolan kommer att ha sin bas på Phumelela Bible Collage som ligger uppe i nordöstra hörnet av landet. Närmaste storstäder är Maputo och huvudstaden Pretoria, ca 20 mil västerut. Phumelela BC grundades av Svenska Alliansmissionen 1961 och drivs idag sav samarbetskyrkan ”The Alliance Church in South Africa”, TACSA.

TACSA är den kyrkan vi kommer att samarbeta med och i vars kyrkor vi kommer att ha praktik i olika delar av landet.

Läs mer om APG29 på: www.equmenia.se/apg29
Gör din ansökan här nedan.

Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.

Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Tips och hjälp vid ansökan

Undervisande personal

All personal

Carl-Johan Sävinger

Kursansvarig APG29

Fler under Övriga profilkurser

Alla utbildningar