Allmän kurs – Grund – Svenska som andraspråk

För dig som vill studera på folkhögskola och som är klar eller nästan klar med SFI D-kurs. I kursen läser vi olika ämnen och provar också på tematiska studier, vilket betyder att vi har samma tema i flera ämnen under perioder. Du behöver ha en bärbar dator under studietiden.

Kursinnehåll

Kursen har fokus på svenska som andraspråk: läs- och hörförståelse, skrivträning, grammatik och uttal. Du läser också matematik, samhällskunskap och har möjlighet att läsa engelska.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan – att vara delaktig, se dinamöjligheter, rättigheter och skyldigheter. Därför förekommer även en del gemensamma aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar med mera. Skapande verkstad, där man kan välja mellan många olika praktiska aktiviteter, ingår också i kursen för alla studerande.

Har du behov av extra stöttning i studierna kan vi erbjuda det. Skriv i så fall i din ansökan att du behöver detta.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du har utvecklat dina kunskaper i svenska språket och du har lärt dig mer om det svenska samhället. Du har fått kunskap om studieteknik och om tematiskt arbete och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har också fått med dig datorkunskap, matematik och engelska. Beroende på hur långt du kommer i dina studier kan du få behörighet på grundskolenivå i svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap.

1650kr/termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Bekräftelseavgift på 250kr i samband med din ansökan, som räknas av på första serviceavgiften.

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.

Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Tips och hjälp vid ansökan

Undervisande personal

All personal