Vi söker SO-lärare

Vi söker en lärare i Samhällsorienterande ämnen, gärna i kombination med svenska eller svenska som andraspråk  till Karlskoga folkhögskola. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Undervisning på Allmän kurs och i uppdragsutbildningar/projekt.

Kvalifikationer

Du är utbildad lärare inom So och gärna i kombination med svenska eller svenska som andraspråk på gymnasienivå eller grundskolans senare del, i din examen. Vi ser gärna sökande med folkhögskollärarexamen. Kännedom om vår huvudman och folkhögskola är meriterande. 

Egenskaper

Du har en god förmåga att bemöta människor med olika bakgrund, med olika kulturella erfarenheter och de som har behov av särskilt stöd. Du är en person som ser gruppens styrkor och möjligheter samt sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du tror på varje människas möjlighet till växande och du har förmåga att handleda och inspirera våra studerande. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och vilja att arbeta i arbetslag samt att du delar vår huvudmans grundläggande värderingar.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning, ferietjänst, på heltid. Vi tillämpar provanställning i sex månader.
Tillträde 10 januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Kollektivavtal
Arbetsgivaralliansen Branchkommitté Utbildning och Folkbildning

Vid frågor kontakta
Rektor: PerArne Swanolf 0586 – 646 01, 0708-603360
Utbildningsledare: Mattias Kindberg 070-547 86 32

Karlskoga folkhögskola är en rörelsefolkhögskola med Equmeniakyrkan och ungdomsorganisationen Equmenia som huvudmän. Under ett läsår möter vi 350 studerande i ett brett utbud av kurser. Här möts människor från olika delar av världen och i olika åldrar. Skolan ligger naturskönt vid sjön Möckeln med närhet till stadens centrum. På vår skola finns möjligheter till internatboende. Vi har en restaurang, vandrarhem och bedriver en omfattande kurs- och konferensverksamhet. Våra ledord i all verksamhet är Möten, mod och möjligheter!

Se vidare www.karlskogafolkhogskola.se

Sista ansökningsdag: 8 November 2021
Välkommen att mejla din ansökan (CV samt Personligt brev) till HR:
brittmarie.danielson@karlskogafhs.se

OBS! Märk din ansökan med: “Lärartjänst SO/SvA, VT-2022”