Ny utbildning: Cultural management

Till våren startar vi en ny spännande kurs: Cultural management – Driv projekt inom de kreativa branscherna

Cultural Management är en utbildning för dig som vill arbeta professionellt inom de kreativa branscherna. Vi har fokus på projektledning inom framför allt musik, film och scenkonst. Skapandet är grunden men för att den professionella kulturen ska fungera krävs personer som tar på sig arbetet att finansiera, planera och sälja. Det blir blir din uppgift!

Kursansvarig är Åke Lundström med mångårig erfarenhet inom branschen.

Jag har arbetat med att driva projekt inom kulturområdet i hela mitt liv. Allt från att haft en egen professionell teatergrupp, till att spela musik, eller producera film och driva större organisationer inom kulturområdet. Jag arbetar idag med Live at Heart-festivalen och driver mitt eget produktionsbolag inom film och TV. Jag är drivande i Tiveden Americana och är projektledare för flera regionala projekt. Jag kan se att det finns ett underskott av kulturentreprenörer. Vi som kan starta, driva, finansiera och organisera projekten. Vi behövs för att kulturen ska utvecklas – Du behövs för att kulturen ska utvecklas!”
Kursansvarig, Åke Lundström

Plats för utbildningen är på Kulturens hus i Laxå där vi kommer att samverka med andra kulturaktörer men också skapa egna arrangemang. Samarbetspartners för utbildningen är: Coompanion, Kulturens hus i Laxå, och Live at Heart-festivalen i Örebro. Det händer mycket runt kulturens hus just nu med flera andra projekt igång. En ny musikfestival i Tiveden Americana, samarbete med Non violence project Sweden, filmprojekt för unga i södra Närke, mm 

Vi kommer att vara en del av att skapa nya förutsättningar och utveckla kulturen i en liten ort. 

Sista ansökningsdatum är 15 december.
Kursstart: 10 januari
Läs mer om utbildningen här på vår hemsida:

Varmt välkommen med din ansökan!