Vi söker lärare till våra fritidsledarutbildningar

Vi söker nu en engagerad lärare till våra fritidsledarutbildningar, helfart och distans på Karlskoga folkhögskola. Undervisning kan även bli aktuellt på folkhögskolans andra kurser.

Kvalifikationer
Du är utbildad grundskole- eller gymnasielärare med stort intresse för pedagogik och ledarskap. Du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomars fria tid. Vi ser gärna sökande med folkhögskollärarexamen. Kännedom om vår huvudman, folkhögskola och friluftsliv är meriterande.

Egenskaper
Du har en god förmåga att bemöta människor väl som har olika bakgrund, olika kulturella erfarenheter och ibland behov av särskilt stöd. Du är en person som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du tror på varje människas möjlighet till växande och du har förmåga att handleda och inspirera våra studerande. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och vilja att arbeta innovativt i team samt att du delar huvudmans grundläggande värderingar.

Anställningsform
Tillsvidare, tjänstgöringsgrad: 75-100 %, ferietjänst.
Provanställning i sex månader.
Tillträdesdatum: 9 augusti 2021.

Ansökan
Märk ansökan: ”FL-utbildningarna Ht2021”
Ansökan (CV samt personligt brev) mailas till: brittmarie.danielson@karlskogafhs.se
Sista ansökningsdag: 2020-03-19

Vid frågor kontakta:
Rektor: Elaine Lindblom, 0586-646 01, 070–634 65 85
Fritidsledarutbildningarna: Fredrik Lindeström, 070-663 18 81
HR-ansvarig: Brittmarie Danielson, 0586-646 05, 073-200 09 21
Facklig representant: Mattias Kindberg, 070-547 86 32

Karlskoga folkhögskola är en rörelsefolkhögskola med Equmeniakyrkan och ungdomsorganisationen Equmenia som huvudmän. Under ett läsår möter vi 350 studerande i ett brett utbud av kurser. Här möts människor från olika delar av världen och i olika åldrar. På vår skola finns möjligheter till internatboende. Vi har restaurang, vandrarhem och bedriver en omfattande kurs- och konferensverksamhet. Våra ledord i all verksamhet är MÖTEN, MOD OCH MÖJLIGHETER.

Vi vill ge våra studerande mod att våga förändra och se nya möjligheter. I möten skapar vi en skola och en arbetsplats där både studerande och personal är delaktiga, viktiga och inkluderande. Vill DU vara med på vår resa? Välkommen med din ansökan!