Webbutveckling – Distans

Karlskoga Folkhögskola erbjuder en grundutbildning inom webbutveckling och webbprogrammering för dig som siktar på en framtid på webbyrå, reklambyrå, kommunikationsbyrå eller annan liknande yrkesverksamhet; med inriktning på webbutveckling.

Utbildningen är uppdelad i två kunskapsområden:
Webbutveckling / Programmering och Teori.

Utbildningen riktar sig till dig som är mer intresserad av programmering och kodning än design. Innehållsmässigt innehåller den lika mycket webbutveckling på en termin som våra andra utbildningar har på ett års utbildning.

Webbutveckling / Programmering

Inom detta område kommer du får lära dig de vanligast använda språken för att programmera moderna, användarvänliga, responsiva hemsidor, från grunden. Webbutvecklingen kommer delas upp i två block som motsvarar två yrkesområden som finns och efterfrågas på marknaden i dagsläget:

Front End Development

I blocket Front End Development programmerar/kodar vi hemsidan yttre design, dels utseende samt interaktion.

Självklart jobbar vi med senaste standard och rådande trender.

Back End Development

Bakgrundsläget av hemsidan där vi jobbar med ramverk för hemsidans administration. Vi använder oss av PHP och JavaScript (Vanilla, ReactJS) för hantera lagrad information i olika databaser (json, mySQL) samt hur vi hämtar information från diverse API.
Främst kommer vi jobba med WordPress och lära oss hur vi nyttjar deras CMS (Content Managment System) för egen implementering.

Programvaror vi använder:
Visual Studio Code, MAMP, Filezilla/Transmit

Teori

Den teoretiska kunskapen ämnar bl.a. att skapa förståelse för den grafiska uppbyggnaden av en hemsida. Följande teoretiska delar kommer vi bland annat behandla:

• Tillgänglighet
  • Responsivitet
  • Terminologi
  • Principer
  • Webbhotell / FTP

Upplägg distans

Du som väljer att studera på distans kommer att studera på valfria tider på dygnet. Utbildningen är upplagd för att du ska kunna planera din utbildning utefter den livssituation du har och den tid som passar bäst. Dock är det en heltidsutbildning, vilket innebär att du kommer förväntas lägga ner en heltid på studierna. Det är inga obligatoriska närträffar på denna utbildning.

Sammanfattning:

• Flexibel studietid
  • Handledning via text, telefon eller video.
  • Lektioner i form av filmade föreläsningar/genomgångar och uppgifter
  • Inga närträffar

Dator

Du kommer behöva en dator för att klara av dina studier.
Utbildningen kommer att utgå ifrån OSX och Mac-datorer, men det går även att ha en PC om du föredrar det.

Serviceavgift (skolan) – Ingår i bekräftelseagift.
Bekräftelseavgift – 250kr

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Tips och hjälp vid ansökan

Ansökningsperiod 15 Januari - 15 April 2021

Ansökningsperiod: 1 november till 31 december