Konstutbildning – Bild & Keramik

Om utbildningen

Konstutbildning – Bild & Keramik ger dig en grundläggande estetisk kompetens, som är användbar inom många yrken och för dig som vill gå vidare till högre utbildningar inom området.

Kursinnehåll

Bild, Keramik, Konst- och kulturorientering, Visuell kommunikation,
Fördjupningsprojekt, Ämnesövergripande arbete.

Du kommer att få prova på olika tekniker inom måleri och keramik, samt arbeta undersökande och processinriktat. Genom ämnet Visuell kommunikation lär du dig grunderna för att kunna använda bilder, färger och former för att förmedla och förstå budskap. Ämnet konst och kulturorientering behandlar bildens historia och kulturyttringar. Vi gör även minst två konstresor under året där vi besöker aktuella arenor för samtidskonst och kultur. Momenten i utbildningens olika ämnen bygger på en kombination av praktik och teori, från grundläggande, orienterande till tillämpande och fördjupning. Utbildningen ger förutsättningar och stöd för dig som vill söka vidare till konsthögskolor eller andra konstutbildningar.
Att studera på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara förberedd för livet efter folkhögskolan i ett vidare perspektiv, att vara delaktig, se möjligheter, rättigheter och skyldigheter, därför förekommer även en del schemaberikande aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar mm.

Om man endast vill studera utbildningen en eller två dagar i veckan, ges möjlighet att i mån av plats läsa på deltid. Antingen måleri på tisdagar eller keramik på torsdagar eller kanske både bild och keramik två dagar i veckan.

Kursen passar dig som

– Vill förbereda dig för högre konstnärliga utbildningar
– Vill höja din kompetens inom bild och keramik
– Vill göra ett kreativt och utvecklande år hos oss.

Områden du kan studera vidare inom är konst, formgivning samt bildpedagogik. Exempel på yrken kan vara illustratör, formgivare, konstnär, bild och formlärare, keramiker eller grafisk designer etc.

Kursdelar som ingår i Bild & Keramik

– Teckning/skiss
– Konst & kulturorientering
– Visuell kommunikation
– Färglära
– Digital bild
– Akvarellteknik, olja, äggtempera och akrylmålning
– Grafisk teknik
– Foto, Photoshop
– Keramik
– Drejning och andra formtekniker
– Dekorationsmetoder
– Keramikteori
– Bränntekniker
– Skulptur
– Modell/ kroki
– Fördjupningsprojekt

Gemensamt för linjerna inom Mediaform (Webbdesign, Musik och ljuddesign samt konstlinjen) är att vi tillsammans genomför spännande projekt där helhetsupplevelser med musik, foto, film och kommunikationsmaterial ingår. Projekten kan leda fram till event, utställningar, eller andra arrangemang.

Följ utbildningens eget instagramkonto!

Intervjudag

Du kommer att kallas till intervjudag någon gång under vårterminen personligen eller via länk.
Du får alla information från kursansvarige när du

Kostnader

Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 1650 kr/termin, här ingår eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet i undervisningslokaler, olycksfallsförsäkring, viss undervisningsmaterial mm.

Vid antagning betalas en bekräftelseavgift på 250kr, vilken avräknas på första fakturan.
Vi tar ut en materialavgift på 3000 kr/termin för heltidsstuderande och 1500 kr/termin för varje deltidsstuderande på Bild och Form. Om man läser både keramik och bild på deltid blir materialavgift på 3000 kr/termin. Här ingår allt material samt konstresor.

Väljer du att bo på skolans internat ingår frukost och lunch må-fr till en kostnad av 1075kr/vecka. Kostnaden delas upp på 4 ggr/termin.
Du som inte bor på internatet kan köpa lunch  i skolans restaurang. En lunch kostar 58kr.

Ansökan

Ansökan stängd. Öppnar igen 15 Januari.

Undervisande personal

All personal

Michael Hällzon

Lärare

Lia Andersson

Keramiklärare

Lena Svensson

Kursansvarig Konstutbildning

Fler under Profilutbildningar

Alla utbildningar