Hur skapar vi fred med jorden?

Om utbildningen

Hur skapar vi fred med jorden? Att växa tillsammans som medskapare

En online-kurs på fyra halvdagar. 
Länk till utskriftsvänlig kursinformation.

Är du intresserad av att tillsammans med andra utforska hållbara relationer mellan människan och resten av skapelsen? Vill du möjliggöra lärande, handling och samverkan för hållbarhet i grupper, församlingar och lokalsamhällen?

Nu kan du utveckla ledarskap för hållbarhet genom metoden och studiematerialet “Fred med jorden” som byggs på Svenska kyrkans ”Färdplan för klimatet”, ”Ett biskopsbrev om klimatet” och boken ”Naturens rättigheter – att skapa fred med jorden”. 

Under handledarkursen får du ekopedagogiska verktyg och möjlighet att inspireras tillsammans med andra genom såväl gemensam reflektion som handling. Samtalsmaterialet och processmetoden kan stärka din förmåga att föra de goda samtalen om ekologi, teologi och praktik i olika sammanhang. Syftet är att du och deltagarna kan växa tillsammans som ”skapade medskapare” av en hållbar kultur i fred med jorden.

Kursen är online och genomförs interaktivt i en medskapande anda. Den arrangeras av Svenska kyrkanSensusMedskaparna och Karlskoga folkhögskola.

Ta del av samtalsmaterialet här: skapafredmedjorden.se 

Kursträffar

  • 26 april 13.00-16.30
  • 27 april 9.00-12.30
  • 3 maj 13.00-16.30
  • 4 maj 9.00-12.30
  • 17 maj 10.00-12.15 – Uppföljningsmöte

Varmt välkommen med din ansökan.

Kursansvariga

Huvudansvariga för kursen är ekopedagogerna Ingrid Berg och Nikolas Berg. Tillsammans driver de utbildningsföretaget Medskaparna, är medgrundare till ByAkademin och Ekopedagogiska föreningen samt ansvarar för ettåriga distansutbildningarna ”Ekopedagogik – att skapa fred med jorden” och ”Framtidens by – bredbandsbullerbyar” om hållbara lokalsamhällen på Karlskoga folkhögskola.

Genom Medskaparna samarbetar de med Svenska kyrkan och Sensus i utbildningsprojektet ”Fred med jorden”.

Ingrid & Nikolas Berg, ekopedagoger och ansvariga för kursen.

Har du frågor?

Om kursen: nikolas@medskaparna.se, 070-7544840 (kursledare) 
Om anmälan: sofia.seger@karlskogafhs.se 

Utskriftsvänlig kursinformation

Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.

Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Tips och hjälp vid ansökan

All personal

Nikolas Berg

Kursansvarig Ekopedagogik

Ingrid Berg

Kursansvarig

Fler under Övriga profilkurser

Alla utbildningar