Apg29 – Pionjär

Om utbildningen

Apg29 Pionjär är en terminskurs som hjälper deltagaren att växa i sin tro och utrustar till att finnas i och arbeta i pionjära sammanhang.

Apg29 Pionjär handlar till stor del handlar om att vara i en pionjär församling eller förening och där i kombination med studier få lära genom att göra. Under fyra veckor är man på Karlskoga folkhögskola då man har föreläsningar, gruppsamtal, enskilda samtal och god tid för bön och andakt.  Kursen ger möjligheter att både fördjupa sin tro och få redskap att möta nya sammanhang och människor, som inte har stor vana av kyrkan och tro.

Kursen ingår i Apg29-året men kan läsas som enskild kurs. I Apg29 får man varva undervisning i skolmiljö med praktiskt lärande i församling.

Under praktikveckorna utgör man ett team tillsammans med 2-3 andra. I det får man dela livet med varandra, hjälpa varandra att utvecklas och leva nära en församling. Församlingarna är nystartade eller på annat sätt pionjära, dvs. nytänkande och ibland ”otraditionella” med ett tydligt fokus på att nå nya människor. Genom vardagslivet i församlingen, tid och vägledning av en handledare samt kursveckor på Karlskoga folkhögskola ger Apg29 Pionjär dig utrymme att växa både i ditt eget lärjungaskap och att nå ut till andra.

Kursinnehåll

  • Kursen går på vårterminen
  • En vecka per månad träffas alla team på Karlskoga folkhögskola för undervisning, uppföljning och gemenskap.
  • Alla team har en handledare på plats som finns med under hela terminen i samtal och planering.
  • Kursen utmanar att praktisera det som undervisas. Undervisningen är fokuserad på livet som lärjunge och försöker vara så konkret som möjligt både i det inre och yttre livet.
  • Möjlighet till frågor och konkreta exempel genom handledare, kursansvariga, lärare och andra gäster.
  • Det viktiga är din längtan och vilja till det som kursen handlar om, inte hur mycket du på förhand kan och har erfarenhet av.

Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Tips och hjälp vid ansökan

Vi som jobbar här

All personal

Emanuel Bratt

Kursansvarig

Fler under Övriga profilkurser

Alla utbildningar