Allmän kurs – Yoga och hälsa

För dig som vill få kunskap om och förståelse för hur våra vanor och de val vi gör i vardagen påverkar vår hälsa, samt vill kombinera detta med studier på allmän kurs.

Utbildningen passar dig som vill få möjlighet och inspiration till att leva ett hälsosammare liv genom att utöva yoga och olika träningsformer, ta del av hälsofrämjande aktiviteter och lära dig mer om hur kroppen och sinnet fungerar. Det passar också dig som vill läsa vidare inom området hälsa. Kursen ska utveckla dina praktiska och teoretiska kunskaper inom yoga, träning, kost och hälsa i ett livslångt perspektiv med betoning på hållbarhet och vad du själv kan göra för din hälsa.

• Yoga med fokus på yinyoga
  • Fysisk aktivitet
  • Stresshantering
  • Sömn
  • Kost
  • Psykisk hälsa
  • Naturen som läkande kraft

Kursen är en kombination av ovan nämnda innehåll och gymnasiegemensamma ämnes- och temastudier och är i första hand riktad till dig som har studerat minst ett år på folkhögskola/gymnasienivå.

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden.

Vi erbjuder stöd för att du ska ha möjlighet att uppnå dina mål med studierna. Ange i din ansökan om du önskar stöd som beror på läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter,  funktionsvariation eller annat.

• Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs:

Att du ökat din kunskap och förståelse om hur de vanor och de val du gör i vardagen påverkar hälsan. Du har ökat din bildning och är mer förberedd för livet efter folkhögskolan och är medveten om din betydelse i samhällsgemenskapen och dina möjligheter, ansvar och skyldigheter. Efter avslutade studier på allmän kurs (1 till 3 år beroende på tidigare studier) har möjlighet getts till grundläggande behörighet på motsvarande gymnasienivå så att du kan söka till yrkeshögskola, högskola och universitet.

1650 kr per termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Vid examination i shiatsu (grundläggande behandling) tillkommer en avgift på 400 kr.

Omkostnader för studieresor tillkommer (1-2 ggr per läsår och kostar ca 500 kr per resa).

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Undervisande personal

All personal