Allmän kurs – Mot sociala yrken

För dig som funderar på arbete med människor och som vill utveckla dina kunskaper inom de psykologiska, sociala och pedagogiska områdena så är detta något för dig. Om du i framtiden vill studera till exempelvis fritidsledare, socionom, kurator, lärare eller inom vårdyrket så får du här möjlighet att studera psykologi mm.

Kursen är en kombination av ovan nämnda innehåll och gymnasiegemensamma ämnes- och temastudier och riktar sig främst till dig som påbörjat studier på gymnasienivå.

• Yrkesorientering inom sociala yrken
  • Identitet och livsstil
  • Kommunikation och relationer
  • Perspektiv på hälsa
  • Yoga eller Shiatsu (japansk massage)
  • Teorier och metoder inom psykologi

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden. Vi vet att motion är bra för inlärning och vi vill vara en hälsofrämjande folkhögskola och därför ingår motion varje vecka på allmän kurs.

Vi erbjuder stöd för att du ska ha möjlighet att uppnå dina mål med studierna. Ange i din ansökan om du önskar stöd som beror på läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter,  funktionsvariation eller annat.

Serviceavgift på 1650kr/termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera.
Omkostnader för eventuell studieresa tillkommer.
I samband med antagning tas en bekräftelseavgift på 250kr ut. Den är en del av serviceavgiften och avräknas på första fakturan.

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Undervisande personal

All personal