Allmän kurs – Golf

För dig som vill förbättra ditt golfspelande och vill kombinera detta med studier på allmän kurs. Du kommer att få möjlighet att spela och träna med tillgång till instruktör vissa tider. Från Karlskoga folkhögskola är det mycket nära till flera fina golfbanor. Vissa omkostnader, som egen utrustning och greenfee, för golfspelandet tillkommer.

Kursen är en kombination av ovan nämnda innehåll och gymnasiegemensamma ämnes- och temastudier och riktar sig främst till dig som påbörjat studier på gymnasienivå och har officiellt golfhandicap.

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden.Vi vet att motion är bra för inlärning och vi vill vara en hälsofrämjande folkhögskola och därför ingår motion varje vecka på allmän kurs.

Vi erbjuder stöd för att du ska ha möjlighet att uppnå dina mål med studierna. Ange i din ansökan om du önskar stöd som beror på läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter,  funktionsvariation eller annat.

• Läs mer om Allmän kurs

För dig som inte har fullföljt dina gymnasiestudier är allmän kurs på folkhögskola ett utmärkt alternativ. Studier på Allmän kurs kan leda till behörighet för studier på yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Vi erbjuder stöd för att du ska ha möjlighet att uppnå dina mål med studierna. Ange i din ansökan om du önskar stöd som beror på läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter, funktionsvariation eller annat.

1650kr/termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Egen utrustning och kostnader för greenfee och omkostnader för eventuell studieresa tillkommer.
Bekräftelseavgift på 250kr i samband med din ansökan, vilken räknas av på första serviceavgiften.

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicerar med dig via ”Mina sidor”.

Undervisande personal

All personal