Konsert 3/11: Amanda Ginsburg

Plats: Folkhögskolans restaurang
Tid: 19.00
Biljettinformation på Karlskoga konsertförenings hemsida.

Amanda Ginsburg är ett nytt stjärnskott på den svenska jazzsångarhimlen och Grammisvinnare 2019 för albumet Jag har funderat på en sak. Hon är känd för bl.a. ”Allsång på Skansen”.

Den 12 november deltar hon tillsammans med Timo Räisänen i Doobidoo i SVT.

”Jag låter min musik frodas i den nordiska melankolins tonspråk. Där vill jag varsamt förvalta arvet efter några av de mest älskade namnen inom svensk jazz och visa”, sa Amanda Ginsburg, som även nominerades till Årets nykomling av P2 Jazzkatten.

Hösten 2020 släppte hon sitt andra album: I det lilla händer det mesta. ”Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration.”

Amanda har ett flertal utmärkelser tex som årets nykomling 2017 och därefter ett antal stipendier samt 2019 årets Grammis för albumet ”Jag har funderat på en sak” och 2021 för ” I det lilla händer det mesta”.

Amandas karriär har gått med raketfart och hon har många konserter inplanerade under hösten och nya konserter tillkommer hela tiden!

Välkommen!