Konsert 24/11: David Henriksson & Daze Delight

Datum: Onsdag 24/11
Plats: Folkhögskolans restaurang
Tid: 19.00
Folkhögskolans restaurang erbjuder fika under kvällen.
Biljettinformation på Karlskoga konsertförenings hemsida.

Gitarristen David Henriksson har med sig några av sina svenska favoritmusiker och slänger ihop en smoothie med svänget från bluesen, improvisationsandan från jazzen, twanget från countryn, tyngden från rocken och spelmansglädjen från folkmusiken.

David kom hem till Sverige precis innan pandemins intåg, efter att i 2,5 år ha varit bosatt i Nashville, som också kallas ”Music City”. Under de åren turnerade han runtom i 36 av USA’s delstater, spelade med 12 artister som toppat Billboards-countrysingellista och gjorde många framträdanden på de ikoniska konserthusen Grand Ole Opry House och Ryman Auditorium. David är uppvuxen i Tumba strax söder om Stockholm, med folkmusicerande föräldrar och en gedigen vinylsamling där han bl.a. fastnade för mycket 70-talsrock. Efter några års försök med både fiol och akustisk gitarr var det när han i tidiga tonåren fick sin första elgitarr och blev introducerad till Stevie Ray Vaughans bluesrock som han hittade sitt kall på riktigt. 8 års musikstudier på både gymnasiet, folkhögskola och högskola följde, och förutom ett originalband som hållit ihop sedan högstadiet startade han även två coverband och undervisade flitigt. Allt för att kunna ha gitarren som levebröd. 2014 gick första resan till USA och den gav så mycket inspiration att David spenderade flera år med att försöka få ett arbetsvisum och slutligen lyckades flytta ”overseas” sommaren 2017.