Aktuellt

Välkommen till skolstart 21/8!

Nu är alla äntligen på plats efter en varm sommar och vi planerar för fullt inför terminstart! Vi ser fram emot ett nytt spännande läsår med nya kurser och deltagare. Studerande är varmt välkomna till terminstart, tisdag 21/8 i aulan kl 13.00. Vi ses då!

En härlig avrundning på läsåret!

Vi avslutade läsåret med en fantastisk personalresa till Norge. Mellan buss, båt- och tågresor genom det fantastiska landskapet har vi haft utbyten med våra norska folkhögskolekollegor. Först i Oslo på Norska Folkhøgskulekontoret följt av Voss Folkhøgskule! Kloka föreläsare, generösa nationsgrannar och fantastiska vidder gjorde denna resa helt oförglömlig!

Nu ska vi lata oss i solen och bara njuta av svensk sommar.
Vi hälsar våra studerande välkomna till Läsårsstart tisdag 21/8!

Skolavslutning med flera avsked

Årets skolavslutning bjöd på flera fantastiska tal, musiknummer och avtackning av hela fyra kollegor. Tillsammans har de sammanlagt tjänstgjort hela 80 år på skolan! Imponerande! Vi tackar för deras stora engagemang och önskar lycka till i framtiden! Ett stort tack också till alla studerande under året. Glad sommar till er alla!

Spännande samarbete med Karlskoga Tidning

Under våren har Allmän kurs – Vi i samhället haft ett samarbete med Karlskoga Tidning där studerande besökt redaktionen samt skrivit var sin insändare. Idag var chefredaktören Catarina Forsberg tillbaka på folkhögskolan för att visa upp de publicerade texterna. Vi på skolan tackar Catarina för hennes engagemang och hoppas på vidare utbyten i framtiden.

Studera Budo på heltid – Fåtal platser kvar

Nu är det bekräftat att Karlskoga Folkhögskola till hösten startar Budoutbildning på helfart! Kursen erbjuder gammal och modern jujutsu (Yagyu Shingan Ryu och Gracie Barra jiujitsu) tillsammans med Shiatsu och Yoga. 

”Jag är fantastiskt glad och stolt över möjligheten att genomföra något som jag verkligen tror på. Kursupplägget har testats under några år i vår budoinriktning på allmän kurs. De studerande har uttryckt att upplägget varit lyckat och att det gett både bredd och djup inom våra ämnesområden. Budo är fantastiskt intressant, spännande och roligt!

Vi har faktiskt några platser kvar till kursen. Så om du har ett brinnande intresse för kampkonst och söker efter fördjupning tycker jag verkligen att du ska söka,” säger kursledare Per Eriksson.

Sista ansökningsdag är 15 maj.
Du hittar mer information om kursen här på karlskogafolkhogskola.se

Gör skillnad och upplev världen

Är du intresserad av Internationellt utvecklings- och biståndsarbete?
Vi erbjuder ett utmanande år med teori i Sverige och lång praktik i sydostasien.
Internationell utveckling – MR med fältstudier är en 1-årig heltidskurs för dig som vill göra skillnad och vill skaffa dig kunskapen och verktygen för att kunna göra det. Läs mer på: karlskogafolkhogskola.se/utbildning/internationell-utveckling-mr-med-faltstudier
Där hittar du även kontaktuppgifter till kursansvarig.

Kurstitel: Internationell utveckling – MR med fältstudier.

Foto: Samer Dawood

Verksamhetsområden

Utbildning

På Karlskoga folkhögskola finns utbildningar inom en mängd olika områden; musik, konst, fritidsledarutbildning osv. Skolan ger dig också möjlighet att läsa in grundskole- och gymnasiekompetens i en annorlunda miljö. Vi har ett resursteam som gör det möjligt för alla att genomföra sina studier hos oss.
Läs mer i vår virtuella kurskatalog!

Restaurang

Hösten 2008 invigde vi ett helt nytt och modernt kök samt matsalar, Stora matsalen med plats för 220 sittande gäster samt Lilla matsalen med plats för upp till 20 sittande matgäster, en estetisk miljö där stor omsorg lagts på inredningens färgsättning och möblernas design. Båda matsalarna är ljusa och inbjudande med fönsterväggar rätt ut mot naturen. Varje dag äter över 200 studerande, skolpersonal och gäster lunch och middag i Karlskoga folkhögskolas restaurang.

Vandrarhem

Du som är på resa, borta i jobbet, på besök hos trångbodda släktingar eller på upptäcktsresa som turist. När det handlar om var man bor bäst erbjuder Karlskoga folkhögskola ett attraktivt alternativ. Vårt vandrarhem är beläget i vacker och avkopplande natur vid stranden av sjön Möckeln. Här finns rymliga, ljusa, trivsamma och rum, funktionella köksutrymmen, närhet till kollektiva kommunikationer och till natten, rogivande tystnad.

Konferens

Vi på folkhögskolan önskar, att människor ska sammanföras, samla, mötas, utbyta erfarenheter, skaffa sig nya kunskaper och insikter. För att detta ska fungera behövs inbjudande miljöer av olika format och karaktär; inomhus och utomhus, för små eller stora grupper, i fräscha lokaler och kreativ miljö. När det är dags att planera för en konferens – ta gärna kontakt med oss så kan vi tillsammans skapa de perfekta förutsättningarna för ett konstruktivt och utvecklande möte.

Instagram