Karlskoga Folkhögskola

möten mod & möjligheter Karlskoga Folkhögskola

Aktuellt

Fatimas insändare i lokaltidningen

Vår studerande Fatima Zahedi, skrev idag en insändare i Karlskoga Kuriren om vikten av jämställdhet och kvinnors rätt att få gå i skola. Detta som en del av arbetet runt Agenda 2030 på Karlskoga folkhögskola.

-Jag flydde till Sverige 2013 på grund av kriget i Afghanistan och för att jag ville utbilda mig. Där fick jag aldrig en chans att läsa i skola. Bara pojkarna utbildar sig för att sedan kunna jobba. Kvinnor i mitt hemland blir låsta till sitt hem och det är inte bra. När jag får barn vill jag att kunna ge lika möjligheter till skola oavsett om det är en pojke eller flicka.

Fatima läser Allmän Kurs på Karlskoga Folkhögskola. Insändaren kan läsas i Karlskoga-Kuriren 2018-01-16.

Från oss alla till er alla

…en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Tack till alla studerande, kunder och gäster för det här året. Ta hand om dig och dina närstående, så ses vi igen under 2018.

Terminstart för studerande är 8 januari.
Receptionen är stängd t o m 2 Januari.
Vandrarhemmet har öppet över helgdagarna. För att boka rum, ring 076-088 54 61.

Anders Thunberg går i pension efter 23 år på folkhögskolan

Vi på Karlskoga Folkhögskola vill tacka Anders för sitt fantastiska engagemang här hos oss. Under alla sina år har han varit en trygg punkt för våra gäster och deltagare, om det så varit i sin tjänst som arbetscoach, konferensansvarig eller kursföreståndare. Med gitarr i hand och glatt humör har han spridit glädje, sång och inspiration till oss alla här.

Känner vi Anders rätt hägrar säkerligen nya uppdrag vid horisonten och vi ser fram emot att se vad som väntar härnäst.

Vi önskar honom all lycka och avkoppling. Det är i sanning välförtjänt!

Vi söker ekonomichef och skoladministratör

Vill du jobba i en kreativ miljö med omväxlande arbetsuppgifter?

Just nu söker vi en välmeriterad ekonom och en skoladministratör. Båda tjänster är heltid med tillträde mars/april 2018.

Sista ansökningsdag är 8/12 2017.

Läs mer genom att klicka dig vidare till våra lediga tjänster
Där hittar du också kontaktpersoner, om du har frågor kring tjänsterna.

Läs Mer

Regionfest Equmeniakyrkan

Under lördagen hade Equmeniakyrkan i Svealand regionfest på Karlskoga Folkhögskola. En heldag för alla församlingar med föreläsningar från Anders Persson, (sjukhuspastor i Karlstad) och Sune Fahlgren, (lärare på Teologiska Högskolan Stockholm).  Sofia Camnerin, (biträdande kyrkoledare i Sverige) var på plats och gav respons och predikan.

Vi tackar för en dag fylld av fördjupade diskussioner, roliga övningar och visioner för framtida projekt.

Framtidsveckan – En vecka med tema hållbarhet

  • Datum/Tid: 30, Sep 2017 13:00

30 sept – 8 okt drar Framtidsveckan igång!

Framtidsveckan är en manifestation för omställning av samhället till en hållbar utveckling. Kom och delta i en vecka som visar exempel på hur vi kan förändra vårt sätt att leva och förvalta vår planet.

Självklart är vi på Karlskoga Folkhögskola med och deltar!

Läs Mer

Facebook

13 timmar sedan

Fritidsledarutbildningarna har fått möjligheten att lyssna till Lasse Mattila.

11 gilla 0 kommentarer

4 dagar sedan

Möt utmaningarna att ställa om till hållbara lokalsamhällen och postfossil matproduktion! Denna kurs vänder sig till dig som i tanke och..

10 gilla 0 kommentarer

5 dagar sedan

55 gilla 7 kommentarer

1 månad sedan

Från oss alla till er alla, en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Ta hand om dig och de människor du har runt omkring dig, så ses vi igen under..

34 gilla 3 kommentarer

1 månad sedan

Idag går vår kära kollega Anders Thunberg i pension. Ett stort tack från oss alla för hans engagemang under alla dessa år!

87 gilla 4 kommentarer

Verksamhetsområden

Utbildning

På Karlskoga folkhögskola finns utbildningar inom en mängd olika områden; musik, konst, fritidsledarutbildning osv. Skolan ger dig också möjlighet att läsa in grundskole- och gymnasiekompetens i en annorlunda miljö. Vi har ett resursteam som gör det möjligt för alla att genomföra sina studier hos oss.
Läs mer i vår virtuella kurskatalog!

Restaurang

Hösten 2008 invigde vi ett helt nytt och modernt kök samt matsalar, Stora matsalen med plats för 220 sittande gäster samt Lilla matsalen med plats för upp till 20 sittande matgäster, en estetisk miljö där stor omsorg lagts på inredningens färgsättning och möblernas design. Båda matsalarna är ljusa och inbjudande med fönsterväggar rätt ut mot naturen. Varje dag äter över 200 studerande, skolpersonal och gäster lunch och middag i Karlskoga folkhögskolas restaurang.

Vandrarhem

Du som är på resa, borta i jobbet, på besök hos trångbodda släktingar eller på upptäcktsresa som turist. När det handlar om var man bor bäst erbjuder Karlskoga folkhögskola ett attraktivt alternativ. Vårt vandrarhem är beläget i vacker och avkopplande natur vid stranden av sjön Möckeln. Här finns rymliga, ljusa, trivsamma och rum, funktionella köksutrymmen, närhet till kollektiva kommunikationer och till natten, rogivande tystnad.

Konferens

Vi på folkhögskolan önskar, att människor ska sammanföras, samla, mötas, utbyta erfarenheter, skaffa sig nya kunskaper och insikter. För att detta ska fungera behövs inbjudande miljöer av olika format och karaktär; inomhus och utomhus, för små eller stora grupper, i fräscha lokaler och kreativ miljö. När det är dags att planera för en konferens – ta gärna kontakt med oss så kan vi tillsammans skapa de perfekta förutsättningarna för ett konstruktivt och utvecklande möte.

Instagram