Innehållsförteckning

Övriga Länkar

Läsinställningar

Estetiska kurser

Webbdesign

Ansökan
Lärarna är väldigt duktiga inom området. Man lär sig mycket och snabbt. Lärarna gör det roligt. Utbildningen var exakt vad jag väntade mig, om inte bättre. Jakob Westin

1. Kursinnehåll

Om utbildningen

Webbdesign är en spännande och kreativ utbildning på väg mot nya yrkesområden. Du lär dig design och konstruktion av webbgränssnitt, med fokus på användbarhet.

Kursen ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna utveckla interaktiva webbsidor/hemsidor. Den ger också en teoribakgrund för att kunna skapa och hantera det text- och bildmaterial som behövs. Du får lära dig hantera verktyg för bildbehandling samt professionella hemsidor. Kursen har ett fokus på tekniken men tar även upp grundläggande formgivning, design och projektplanering. Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta med utveckling av hemsidor, webbansvar och informationsförvaltning.

Framtida arbetsplatser är företag med omfattande mediaproduktion. Det kan vara grafiska företag, reklam-, webb- eller annonsbyråer, stora företag eller koncerner med interna marknads- och informationsavdelningar. Inget företag klarar sig utan webbsidor för interna och externa kontakter. Det kommer alltid behövas personer som skapar och underhåller, personer med gedigna kunskaper och bred kompetens.

Teoretiska och praktiska moment varvas under utbildningen. Du får under studietiden låna en modern laptop med alla program du behöver för att jobba professionellt.

2. Kontakt

Björn Tengelin

Lärare

bjorn.tengelin@karlskogafhs.se
070-368 48 02

Undervisar i webbdesign och på fritidsledarutbildningen.

Mattias Kindberg

Kursansvarig

mattias.kindberg@karlskogafhs.se
070-547 86 32

Arbetar som kursföreståndare på webbdesignutbildningen och som IT-ansvarig. Undervisar även i matematik på Allmän kurs.

3. Ansökan

Ansökan till kursen fortfarande öppen. Det kan finnas enstaka platser kvar.

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!