Innehållsförteckning

Övriga Länkar

Läsinställningar

Övriga Kurser

Temakurs för seniorer

Ansökan
Tematiska studier i historia, religion, naturorienterande ämnen, konsthistoria och litteratur. Möjligheter till samstudier med allmän kurs. Temakursen vänder sig främst till den som är dagledig.

1. Kursinnehåll

Om utbildningen

Detta är en kurs för dig som har kunskaper och erfarenheter, kanske från ett långt arbetsliv men som nu har tid att studera i en trevlig gemenskap och trivsam miljö. Studierna bedrivs med traditionell folkhögskolepedagogik vilket betyder att du som studerande gärna får bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Diskussioner och grupparbeten blandas med föreläsningar.

Kursen bedrivs på dagtid två dagar i veckan (måndag och torsdag) och behandlar med stor frihet temat ur flera olika perspektiv som litteratur och konst, historia och religion och natur och samhällskunskap. I kursen ingår även flera av skolans gemensamma aktiviteter. Möjlighet till korta eller längre studieresor ges inom kursen.

Serviceavgift för temakursen är 1395 kr/termin

Information om aktuellt tema kan fås av kursansvarig, kontakta skolan 0586-646 00.

För att se kursupplägg för 19/20: Kursupplägg 19/20
(Vissa ändringar kan komma att ske)

2. Kontakt

Staffan Dällerud

Lärare

staffan.dallerud@karlskogafhs.se
0586 - 646 00

Arbetar med vår internationella inriktning på Allmän kurs och undervisar i samhällskunskap och historia.

 

3. Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du kommer då omdirigeras till Schoolsoft som hanterar din ansökan.

Där loggar du in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft kommer du behöva skapa ett, innan du kan ansöka till våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola kommer sen administrera din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.