Yrkesutbildning

Fritidsledarutbildning

Vi fokuserar på ungas fritid och hälsa i arbete med ett främjande perspektiv. Utbildningen förbereder för arbete med ungdomar på fritidsgård, skola såväl som i församling eller förening.

Lär dig coacha unga – väx som människa och ledare!

Utveckla ditt ledarskap och få kunskap om människors beteende, ungdomskultur, projektarbete, hälsopedagogik och friluftsmetodik. Lär dig att leda och aktivera barn och ungdomar med fokus på ett främjande arbetssätt. Under utbildningens gång ges kunskap och verktyg för att bedriva projekt, både med och för ungdomar och barn.

Du som väljer denna yrkesutbildning bör ha lätt för att ta initiativ och samarbeta med andra. Efter utbildningen finns behov av dina kunskaper på fritidsgårdar, i kyrkor, skolor, studieförbund, kriminalvård, ideella föreningar eller organisationer för olika funktionsvariationer m fl.

Du ska för att kunna antas ha behörighet för högskolestudier. Du har grundläggande behörighet om du har:
godkänt på minst 2250 gymnasiepoäng
godkänt på 90 procent av kurserna på en fullständig gymnasial vuxenutbildning
en utbildning från en folkhögskola som ger grundläggande behörighet för yrkeshögskola
en utländsk motsvarighet till gymnasieutbildning.

Detta innebär i korthet att du har motsvarande godkänd nivå i sju kärnämneskurser:
-Svenska A och B, eller Svenska som andraspråk A och B
-Engelska A
-Matematik A
-Samhällskunskap A
-Naturkunskap A
-Religionskunskap A
-Historia A

Ewa Friman

Kursansvarig

ewa.friman@karlskogafhs.se
0586 - 646 15

Arbetar som kursansvarig för fritidsledarutbildningarna och undervisar i pedagogik, kultur & tro samt friluftsmetodik.

Björn Tengelin

bjorn.tengelin@karlskogafhs.se

Undervisar i webbdesign och på fritidsledarutbildningen.

Brita Nilsson

Lärare / Resursperson

brita.nilsson@karlskogafhs.se
0586 - 646 15 / 072-562 84 11

Arbetar som pedagogisk resurs och undervisar på fritidsledarutbildningen.

Alf Rikner – Tjänstledig

alf.rikner@karlskogafhs.se
0586 - 646 15

Undervisar på fritidsledarutbildningen i sociologi, samhällskunskap och psykologi.

Fredrik Lindeström

fredrik.lindestrom@karlskogafhs.se

Lärare Fritidsledarutbildningar

Therese Edström

Lärare inom Fritidsledarutbildningar och Allmän kurs

4. Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!