Yrkesutbildning

Fritidsledarutbildning – Distans

Utbildningen är på distans och är utformad för dig som arbetar som fritidsledare, och vill utvecklas i yrket, men saknar adekvat utbildning.

När du genomgått utbildningen kommer du att kunna leda och aktivera barn och ungdomar genom ett främjande arbetssätt. Du kommer då vara väl insatt i hur du skapar och bedriver ett projekt, både med och för ungdomar och barn. Du kommer känna dig hemma med att arbeta med ungdomar på fritidsgård, skola såväl som i församling och förening.
Många tidigare deltagare berättar att de fått högre lön och erbjudits mer kvalificerade tjänster.

Under utbildningen ger dina yrkeserfarenheter viktiga bidrag till uppgifter och projekt. Ditt arbete som fritidsledare utgör samtidigt praktik under utbildningen.

Utbildningen är tvåårig på halvfart. Den innehåller 12 obligatoriska träffar, tre veckoslut per termin. Liksom helfartsutbildningen präglas distansutbildningen av profilen ungdomars fritid och hälsa. Dina arbetsredskap är internetansluten dator och gratisprogrammet FirstClass.

För dig som är anställd som fritidsledare sedan minst tre år på minst 50% tjänst inom fritidsområdet. Fyller minst 25 år under 2017

Ewa Friman

Kursföreståndare

ewa.friman@karlskogafhs.se
0586 - 646 15

Arbetar som kursansvarig för fritidsledarutbildningarna och undervisar i pedagogik, kultur & tro samt friluftsmetodik.

Björn Tengelin

bjorn.tengelin@karlskogafhs.se

Undervisar i webbdesign och på fritidsledarutbildningen.

Brita Nilsson

Lärare / Resursperson

brita.nilsson@karlskogafhs.se
0586 - 646 15 / 072-562 84 11

Arbetar som pedagogisk resurs och undervisar på fritidsledarutbildningen.

Bengt Widman

bengt.widman@karlskogafhs.se
0586 - 646 15

Arbetar framför allt med fritidsledarutbildningen.

Alf Rikner

alf.rikner@karlskogafhs.se
0586 - 646 15

Undervisar på fritidsledarutbildningen i sociologi, samhällskunskap och psykologi.

3. Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du kommer då omdirigeras till Schoolsoft som hanterar din ansökan.

Där loggar du in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft kommer du behöva skapa ett, innan du kan ansöka till våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola kommer sen administrera din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.