Innehållsförteckning

Övriga Länkar

Läsinställningar

Övriga Kurser

Budoutbildning

Ansökan

1. Kursinnehåll

Om utbildningen

Budo är mer än teknik, fysisk träning och kamp. Budo går bortom och strävar efter att skapa balans, harmoni och helt enkelt en mer hållbar och positiv människa. En positiv och hållbar människa är, allt som oftast, en god medmänniska. Många budoutövare uttrycker stor tacksamhet gentemot de positiva ”spinoff effekter” som träningen ger. Dessutom är budo fantastiskt intressant, spännande och roligt!

Den typ av budo som utövas vid Karlskoga folkhögskola är jujutsu. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda jujutsu i äldre såväl som i yngre tappning. Vi tränar koryu jujutsu (gammal jujutsu) i form av Yagyu Shingan ryu och gendai jujutsu (modern jujutsu) i form av Braziliansk jujutsu. Konceptet har testats under några år på vår budoinriktning på allmän kurs. Studerande har uttryckt att upplägget varit lyckat och att det gett både bredd och djup. Anledningen till att vi använder termen budo istället jujutsu är vårt fokus på människan och att det inte bara handlar om teknik. Träningen ska ge dig något extra och vi strävar efter att ge våra deltagare verktyg som gör att de kan växa som budoutövare och människa.    

Genom att vi tränar jujutsu som en helhet har vi förutsättningar att täcka de flesta behov eller intressen. Mycket fokus ligger på själva hälsoaspekten och på självförsvaret, men du kommer även få ta del av bitar som anatomi, psykologi, japansk kultur och historia etc. Dessutom förstärks även vårt koncept av shiatsu och yoga. Om du är intresserad av jujutsu som en sport och tävlingsform så finns även förutsättningar för det. Dessutom ges möjligheten att träna våra arter av jujutsu utanför skolan på Karlskoga Budoklubb. Nedan följer något mer om de stilar vi utövar samt annat innehåll du kommer stöta på under din bildning:

2. Kontakt

Per Eriksson

Kursansvarig

per.eriksson@karlskogafhs.se
0586 - 646 00

Kursansvarig Budoutbildning och lärare på Allmän kurs

Eva Torsteinsrud

Lärare / resursperson

eva.torsteinsrud@karlskogafhs.se

3. Ansökan

Ansökan till kursen fortfarande öppen. Det kan finnas enstaka platser kvar.

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!