Allmän Kurs

Allmän – Yoga och hälsa

För dig som vill få kunskap och förståelse för vad som påverkar hälsan, vilka vanor vi har och de val vi gör i vardagen, samt vill kombinera detta med studier på allmän kurs.

Utbildningen passar dig som vill få möjlighet och inspiration till att leva ett hälsosammare liv, prova olika träningsformer, ta del av hälsofrämjande aktiviteter och lära dig mer om hur kroppen och sinnet fungerar. Det passar också dig som vill läsa vidare inom området hälsa. Kursen ska utveckla dina praktiska och teoretiska kunskaper inom träning, kost och hälsa i ett livslångt perspektiv med betoning på vad du själv kan göra för din egen hälsa.

Grundläggande kursinnehåll

• Yoga
  • Fysiska aktiviteter
  • Stresshantering
  • Mental träning
  • Individuell coaching
  • Kommunikations – och reflektionsövningar
  • Meditation
  • Shiatsu (japansk massage)

Kursen är en kombination av ovan nämnda innehåll och gymnasiegemensamma ämnes- och temastudier och är i första hand riktad till dig som har studerat minst ett år på folkhögskola/gymnasienivå.

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden.

För dig med Aspergers syndrom, ADHD eller någon annan funktionsvariant, kan vi erbjuda specialupplägg och extra stöttning i studierna. Detta gäller även dig med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi eller matematiksvårigheter/dyskalkyli. Ange i så fall detta i din ansökan.

Ingela Stephanson

ingela.stephanson@karlskogafhs.se

Undervisar i engelska och svenska.

Jessica Lilja

jessica.lilja@karlskogafhs.se

Arbetar som lärare i svenska och engelska på Allmän kurs och SFI.