Innan jag började på folkhögskola så jobbade jag i storkök. Efter tvåors arbete ville jag utvecklas och gå vidare med mina studier, så jag hörde från en vän att det fanns folkhögskola där man kunde plugga och få behörighet till sina vidare studier, så jag sökte till Karlskoga Folkhögskola och kom in. Jag sökte till folkhögskola för att jag ville bli motiverad till mina studier och vidare studier och växa som person.

Efter jag slutar på folkhögskola ska jag läsa vidare till internationella relationer vilket leder till FN jobb eller diplomat. Det är något jag brinner för och att gå på allmän linje med internationellt inriktning har hjälpt mig mycket för att vi läser då internationella frågor, globalisering bl.a. Så det vi gör i klassrummet får vi uppleva med våra egna ögon för att vi får möjligheten till att åka till olika länder som ex: Kambodja. Det är väldigt givande på olika plan och vi t.ex. studerar inte som resten av skolan vi får åka till ett annat land för att se skillnaderna som finns och det ger mycket kunskap och en annan inblick om hur omvärlden ser ut till skillnad på vad man få se på dagens media.

Det bästa med Karlskoga folkhögskola är att det finns en jättebra sammanhållning mellan eleverna och personalen som finns på skolan, behöver man någon hjälp så finns det alltid någon man kan fråga vare sig det är lärarna eller eleverna. Och eftersom att det är så bra sammanhållning så känner man en trygghet att gå till skolan. Det spelar ingen roll vilken kurs/klass man går i så känns det ändå som att alla går i samma.

Skolan hjälper en verkligen att känna att man vill fortsätta sina studier eftersom att de bryr sig mycket om hur ens studier går framåt för en och det gör att man blir motiverad för att fortsätta, för någon som kanske är skoltrött.