Innehållsförteckning

Övriga Länkar

Läsinställningar

Allmän Kurs

Allmän – Vi i samhället

Ansökan
Vi i Samhället vill fördjupa dina kunskaper om din egen roll i samhället och om hur vi tillsammans kan skapa ett ännu bättre samhälle i framtiden.

1. Kursinnehåll

Om utbildningen

Vi är alla en del av samhället vi lever i. Men hur kan vi förstå ännu mer av vad som har format och som formar platsen där vi bor? Vi i Samhället vill fördjupa dina kunskaper om din egen roll i samhället och om hur vi tillsammans kan skapa ett ännu bättre samhälle i framtiden.

Kursen är till för dig som vill studera på folkhögskola och som har mindre än ett års godkända studier från gymnasiet eller saknar fullständigt grundskolebetyg. I kursen ingår tematiska studier om framförallt lokalsamhället och ämnesstudier som kan leda till behörigheter i gymnasiegemensamma ämnen.

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden. Vi vill vara en hälsofrämjande folkhögskola, därför ingår motion i någon form varje vecka på allmän kurs.

2. Kontakt

PerArne Swanolf

Biträdande rektor

perarne.swanolf@karlskogafhs.se
0586 - 646 07

Biträdande rektor och utbildningsledare för Allmän kurs

Sofia Selin

Lärare

sofia.selin@karlskogafhs.se
0586 - 646 00

Undervisar i matematik och naturvetenskapliga ämnen på Allmän kurs.

 

Katarina Vitez

Lärare

katarina.vitez@karlskogafhs.se
0586-64600

Lärare Allmän kurs med specialpedagogiska uppdrag.

3. Ansökan

Ansökan till kursen fortfarande öppen. Det kan finnas enstaka platser kvar.

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!