Allmän Kurs

Allmän – Vi i samhället

Vi är alla en del av samhället vi lever i – både du och jag. Men hur kan jag förstå ännu mer av vad som har format och som formar platsen där jag bor? Vi i Samhället vill fördjupa dina kunskaper om din egen roll i samhället och om hur vi tillsammans kan skapa ett ännu bättre samhälle i framtiden.

Kursen är till för dig som vill studera på folkhögskola och som har mindre än ett års godkända studier från gymnasiet eller saknar fullständigt grundskolebetyg. I kursen ingår tematiska studier om framförallt lokalsamhället och ämnesstudier som kan leda till behörigheter i gymnasiegemensamma ämnen.

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden. Vi vill vara en hälsofrämjande folkhögskola, därför ingår motion i någon form varje vecka på allmän kurs.

PerArne Swanolf

Utbildningsledare

perarne.swanolf@karlskogafhs.se
0586 - 646 07

Arbetar som utbildningsledare och kursansvarig för Allmän kurs. Undervisar i matematik och naturkunskap.

Sofia Selin

sofia.selin@karlskogafhs.se
0586 - 646 00

Undervisar i matematik och naturvetenskapliga ämnen på Allmän kurs.

Carl-Johan Stenlund

carl-johan.stenlund@karlskogafhs.se

Arbetar som lärare i svenska, svenska som andraspråk och engelska på Allmän kurs

3. Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du kommer då omdirigeras till Schoolsoft som hanterar din ansökan.

Där loggar du in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft kommer du behöva skapa ett, innan du kan ansöka till våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola kommer sen administrera din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!