Allmän Kurs

Allmän – Svenska som andraspråk – Grund

Folkhögskolan är den givna platsen när du vill lära dig svenska som andraspråk och har läst på SFI. Här får du på ett naturligt sätt dagligen träna svenska även utanför lektionerna.

För dig som vill studera på folkhögskola och som är klar eller nästan klar med SFI D-kurs. I kursen läser vi olika ämnen och provar också på tematiska studier, vilket betyder att vi har samma tema i flera ämnen under perioder. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden.

Kursen har fokus på svenska som andraspråk: läs- och hörförståelse, skrivträning, grammatik och uttal. Du läser också matematik, samhällskunskap, naturkunskap, livsåskådning och engelska.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan – att vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Därför förekommer även en del gemensamma aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar med mera. Skapande verksamhet, där man kan välja mellan många olika praktiska aktiviteter, ingår också i kursen för alla studerande.

Har du behov av extra stöttning i studierna kan vi erbjuda det. Skriv i så fall i din ansökan att du behöver detta.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du har utvecklat dina kunskaper i svenska språket och du har lärt dig mer om det svenska samhället, om naturen och kulturen. Du har fått kunskap om studieteknik och om tematiskt arbete, och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har också fått med dig datorkunskap, matematik och engelska. Beroende på hur långt du kommer i dina studier kan du få behörighet på grundskolenivå i svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap.

PerArne Swanolf

Utbildningsledare

perarne.swanolf@karlskogafhs.se
0586 - 646 07

Arbetar som utbildningsledare och kursansvarig för Allmän kurs. Undervisar i matematik och naturkunskap.

Rut Lindmark

Specialpedagog / Kursansvarig

rut.lindmark@karlskogafhs.se
0586 - 646 09

Arbetar som specialpedagog samt som lärare i svenska som andraspråk. Är kursansvarig för svenska som andraspråk Grund

3. Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du kommer då omdirigeras till Schoolsoft som hanterar din ansökan.

Där loggar du in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft kommer du behöva skapa ett, innan du kan ansöka till våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola kommer sen administrera din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!