Allmän Kurs

Allmän – Mot sociala yrken

För dig som funderar på arbete med människor och som vill utveckla dina kunskaper inom de psykologiska, sociala och pedagogiska områdena.

För dig som funderar på arbete med människor och som vill utveckla dina kunskaper inom de psykologiska, sociala och pedagogiska områdena så är detta något för dig. Om du i framtiden vill studera till exempelvis fritidsledare, socionom, kurator, lärare eller inom vårdyrket så får du här möjlighet att studera psykologi mm.

Kursen är en kombination av ovan nämnda innehåll och gymnasiegemensamma ämnes- och temastudier och riktar sig främst till dig som påbörjat studier på gymnasienivå.

Grundläggande kursinnehåll:

• Yrkesorientering inom sociala yrken
  • Identitet och livsstil
  • Kommunikation och relationer
  • Perspektiv på hälsa
  • Yoga eller Shiatsu (japansk massage)
  • Teorier och metoder inom psykologi

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden. Vi vill vara en hälsofrämjande folkhögskola, därför ingår motion i någon form varje vecka på allmän kurs.

För dig med Autismspektrumtillstånd, ADHD eller annan funktionsvariation, erbjuder vi specialupplägg och extra stöttning i studierna. Detta gäller även dig med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi eller matematiksvårigheter/dyskalkyli. Ange i så fall detta i din ansökan.

Kostnader:
1.650 kr per termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera.
Omkostnader för eventuell studieresa tillkommer.

PerArne Swanolf

Biträdande rektor

perarne.swanolf@karlskogafhs.se

Biträdande rektor och utbildningsledare för Allmän kurs

Barbro Henriksson

Kurator

barbro.henriksson@karlskogafhs.se
070 756 45 62

Arbetar som kurator och ingår i skolans hälsoteam. Ansvarar för skolans resursteam och undervisar i bland annat psykologi.

4. Ansökan

Ansökan till kursen fortfarande öppen. Det kan finnas enstaka platser kvar.

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!