Allmän Kurs

Allmän – Mot sociala yrken

För dig som funderar på arbete med människor och som vill utveckla dina kunskaper inom de psykologiska, sociala och pedagogiska områdena.

För dig som funderar på arbete med människor och som vill utveckla dina kunskaper inom de psykologiska, sociala och pedagogiska områdena så är detta något för dig. Om du i framtiden vill studera till exempelvis fritidsledare, socionom, kurator, lärare eller inom vårdyrket så får du här möjlighet att studera psykologi mm.

Kursen är en kombination av ovan nämnda innehåll och gymnasiegemensamma ämnes- och temastudier och riktar sig främst till dig som påbörjat studier på gymnasienivå.

Grundläggande kursinnehåll:

• Psykologi
  • Konflikthantering
  • Stresshantering
  • Mindfulness
  • Yoga eller Shiatsu (japansk massage)

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden. Vi vill vara en hälsofrämjande folkhögskola, därför ingår motion i någon form varje vecka på allmän kurs.

För dig med Aspergers syndrom, ADHD eller någon annan funktionsvariation, kan vi erbjuda specialupplägg och extra stöttning i studierna. Detta gäller även dig med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi eller matematiksvårigheter/dyskalkyli. Ange detta i så fall i din ansökan.

Kostnader:
1.550 kr per termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera.
Omkostnader för eventuell studieresa tillkommer.

PerArne Swanolf

Utbildningsledare

perarne.swanolf@karlskogafhs.se
0586 - 646 07

Arbetar som utbildningsledare och kursansvarig för Allmän kurs. Undervisar i matematik och naturkunskap.

Barbro Henriksson

Kurator

barbro.henriksson@karlskogafhs.se
0586 - 646 17

Arbetar som kurator och ingår i skolans hälsoteam. Ansvarar för skolans resursteam och undervisar i bland annat psykologi.

4. Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du kommer då omdirigeras till Schoolsoft som hanterar din ansökan.

Där loggar du in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft kommer du behöva skapa ett, innan du kan ansöka till våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola kommer sen administrera din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!