För dig som inte har fullföljt dina gymnasiestudier är allmän kurs på folkhögskola ett utmärkt alternativ. Studier på Allmän kurs kan leda till behörighet för studier på yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia.

Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden.

För dig med Aspergers syndrom, ADHD eller någon annan funktionsvariant, kan vi erbjuda specialupplägg och extra stöttning i studierna. Detta gäller även dig med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi eller matematiksvårigheter/dyskalkyli. Ange i så fall detta i din ansökan.

Höstterminen startar 20 augusti 2019, ansök senast den 20 maj.

Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 1 650 kr/termin, här ingår eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet i undervisningslokaler, olycksfallsförsäkring, viss undervisningsmaterial mm. Vid antagning betalas en bekräftelseavgift på 200 kr, vilken avräknas på första fakturan.

Väljer du att bo på skolans internat ingår frukost och lunch må-fr till en kostnad av 965/1075 kr/vecka. Kostnaden delas upp på 4 ggr/termin.

Du som inte bor på internatet kan köpa lunch  i skolans restaurang. En lunch kostar 65 kr, 10 luncher 600 kr.

Information om finansiering får du genom Centrala Studiestödsnämnden. Du kan också kontakta:

Annelie Svensson, tel 0586-646 04.

Kursansvarig: PerArne Swanolf, tel 0586-646 07,
Kurator: Barbro Holmén, tel 0586-646 17.
Internatföreståndare: Annelie Svensson, tel 0586-646 04.