Allmän Kurs

Allmän – College

För dig som vill kombinera universitetsstudier på Karlstad Universitet med studier på allmän kurs på Karlskoga folkhögskola.

För dig som vill studera vidare finns här en möjlighet att kombinera studier på allmän kurs på Karlskoga folkhögskola med studier på Karlstad Universitet för att känna dig för vad universitetsstudier innebär. Du läser på halvfart på båda ställena, varav universitetsundervisning en dag per vecka. Universitetsstudierna består av fyra delkurser; ”Akademiskt textarbete”, ”Vetenskapsteori och retorik”, ”Vetenskapstraditioner i praktiken” och ”Självständigt arbete”.

För att bli antagen till collegeåret krävs att man har högst ett års studier kvar på folkhögskolan innan man uppnår grundläggande behörighet. För att bli berättigad till omdöme från folkhögskolan krävs dessutom att man har minst en termins heltidsstudier med sig innan man börjar collegeåret.

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden. Vi vill vara en hälsofrämjande folkhögskola, därför ingår motion i någon form varje vecka på allmän kurs.

För dig med Aspergers syndrom, ADHD eller någon annan funktionsvariation, kan vi erbjuda specialupplägg och extra stöttning i studierna. Detta gäller även dig med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi eller matematiksvårigheter/dyskalkyli. Ange i så fall detta i din ansökan.

Kostnader:
775 kr per termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Omkostnader som studiematerial och resor till Karlstad Universitet och för eventuell studieresa tillkommer.

PerArne Swanolf

Utbildningsledare

perarne.swanolf@karlskogafhs.se
0586 - 646 07

Arbetar som utbildningsledare och kursansvarig för Allmän kurs. Undervisar i matematik och naturkunskap.

4. Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du kommer då omdirigeras till Schoolsoft som hanterar din ansökan.

Där loggar du in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft kommer du behöva skapa ett, innan du kan ansöka till våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola kommer sen administrera din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!