Allmän Kurs

Allmän – College

För dig som vill kombinera universitetsstudier på Karlstad Universitet med studier på allmän kurs på Karlskoga folkhögskola.

För dig som vill studera vidare finns här en möjlighet att kombinera studier på allmän kurs på Karlskoga folkhögskola med studier på Karlstad Universitet för att känna dig för vad universitetsstudier innebär. Du läser på halvfart på båda ställena, varav universitetsundervisning en dag per vecka. Universitetsstudierna består av fyra delkurser; ”Akademiskt textarbete”, ”Vetenskapsteori och retorik”, ”Vetenskapstraditioner i praktiken” och ”Självständigt arbete”.

För att bli antagen till collegeåret krävs att man har högst ett års studier kvar på folkhögskolan innan man uppnår grundläggande behörighet. För att bli berättigad till omdöme från folkhögskolan krävs dessutom att man har minst en termins heltidsstudier med sig innan man börjar collegeåret.

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Under vissa dagar eller perioder förekommer det flexibla inslag där vi kommunicerar via nätbaserad lärplattform. Du behöver ha tillgång till en bärbar dator under studietiden.Vi vet att motion är bra för inlärning och vi vill vara en hälsofrämjande folkhögskola och därför ingår motion varje vecka på allmän kurs.

Vi erbjuder stöd för att du ska ha möjlighet att uppnå dina mål med studierna. Ange i din ansökan om du önskar stöd som beror på läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter,  funktionsvariation eller annat.

Kostnader:
825 kr per termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Omkostnader som studiematerial och resor till Karlstad Universitet och för eventuell studieresa tillkommer.

PerArne Swanolf

Biträdande rektor

perarne.swanolf@karlskogafhs.se

Biträdande rektor och utbildningsledare för Allmän kurs

4. Ansökan

Ansökan till kursen fortfarande öppen. Det kan finnas enstaka platser kvar.

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan.
Du omdirigeras då till Schoolsoft där du loggar in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft behöver du skapa ett, för att kunna ansöka till någon av våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola administrerar sedan din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Ansök nu!