Allmän Kurs

Allmän – College

För dig som vill kombinera universitetsstudier på Karlstad Universitet med studier på allmän kurs på Karlskoga folkhögskola.

För dig som vill studera vidare finns här en möjlighet att kombinera studier på allmän kurs på Karlskoga folkhögskola med studier på Karlstad Universitet för att känna dig för vad universitetsstudier innebär. Du läser på halvfart på båda ställena, varav universitetsundervisning en dag per vecka. Universitetsstudierna består av fyra delkurser; ”Akademiskt textarbete”, ”Vetenskapsteori och retorik”, ”Vetenskapstraditioner i praktiken” och ”Självständigt arbete”.

För att bli antagen till collegeåret krävs att man har högst ett års studier kvar på folkhögskolan innan man uppnår grundläggande behörighet. För att bli berättigad till omdöme från folkhögskolan krävs dessutom att man har minst en termins heltidsstudier med sig innan man börjar collegeåret.

PerArne Swanolf

Utbildningsledare

perarne.swanolf@karlskogafhs.se
0586 - 646 07

Arbetar som utbildningsledare och kursansvarig för Allmän kurs. Undervisar i matematik och naturkunskap.

4. Ansökan

För att göra en ansökan till denna utbildning klickar du på knappen nedan. Du kommer då omdirigeras till Schoolsoft som hanterar din ansökan.

Där loggar du in på ”Mina sidor”. Har du inte redan ett konto på Schoolsoft kommer du behöva skapa ett, innan du kan ansöka till våra utbildningar. Vi på Karlskoga Folkhögskola kommer sen administrera din ansökan och kommunicera med dig via ”Mina sidor”.

Just nu kan det uppstå tekniska problem när du ansöker, i så fall försök senare.
Om problemet kvarstår maila dina kontaktuppgifter och utbildning då är intresserad av till info@karlskogafhs.se

Ansök nu!