Elfte dagen i Kambodja

Det är elfte dagen i våran studie resa i Kambodja. Det är torsdag morgon kl 08:30 och det är fint väder här i Sieam Reap, och fullbokat i våran schema. vi började våran första besök i Anjali house och vi fick veta mer om deras verksamhet i kambodja. Anjali house har mycket job och de har visat oss stor angagemang om gato barn som behöver hjälp till och med fattiga barn.  De tar ansvar för 120 barns utbildning och deras vård och dessa barn kommer från fattiga bakgrund.  De väljer dem som har absolut inga råd att klara sig i livet och levar i gatorna.

Här är det deras odlings plats i Anjali house

Anjali house lär barnen datateknik, fotograf och odling för grönsakar och frukter. De ger bra motiv till alla barn för att ha chansen att leka spela, leva i trygg miljö, äta rätt och bilda deras framtid. Dess grundläggande rättigheter jobbar dem med framför allt och då forse dem barnen grattis sjukvård, mat,vatten och utbidlning. En av barnen som Anjali house tog från Pub Street var Sophal som fick chansen att utbilda sig fotograf och nu jobbar som fotograf i Landmines.

En av barnen som utbildade fotograf ”Sophal”

Vi fortsätt våran besök till Salabai resturant school och det var en häftig berättelse när restaurang direktören har visat oss runt om restaurangen. Det är en yrkesutbildning restaurang skolan som utbilda folk om köket och skönhet inom hotell och spa. De bor där i sovsalar för en period av ett år då lär dem från en proffessionell kock. De har extra lektioner på engelska, eftersom vissa personalen fick aldrig gå till skolan. Den här resturang skolan är det viktig för många att gå här eftersom ca 99% blir antagna för jobb efter utbildning.

Här han visar oss hur många som går utbildningen

Sista besöket på Eccs skolan som liger ute på landet. Där brukar går barn för att ha extra lektioner varje dag. Eccs skolan finns barn från 7 till 15 år. De blandar alla barn som har samma nivåer.De undervisar barnen i byn som behöver hjälp. Eccs Skolan började för 8 år sedan och har ingen parmanent  sponsor. Lärare som finns på Eccs skolan för att undrvisa får inga betalt. Han som tar hand om Eccs jobbar på andra skolan samtid han jobbr på Eccs. De volonträrer som undervisar barnen med lexor  får inga betalt och de är glada på det att hjälpa de som behöver hjälp. Just nu finns rund bara 40 barn som går på Eccs eftersom de har flyttat på nytt plats för två veckor sedan. För hoppning viss komer och bli många barn på Eccs på framtiden. Det är en viktigt plats för den som behöver hjälp att få chansen.

Grupp bild med Eccs skolan

Barn med olika ålders sitter i en klassrum . De har datarum där lär de enkelt datateknik som powerpoint, excel och word så att de kan ta enkla jobb som reseledare eller guide senare i livet. Allt gör lärarna och voluntärna frivilligt och kostnadsfritt.

Hamda & Salma