Hej

idag åkte vi till två skolor som fanns i en by utanför Siem Reap. En av skolorna heter Tapang Primary school, den skola var ganska bra för en skola som är i by, det var ganska rent och ganska upptaderat från förra året.

Srey Viol Ke andra skola som också befinner sig i en annan byn var jätte fattig. Barnen hade inte bra uniform på sig, det var många barn som bodde långt ifrån skolan så dom var tvungna och gå 60km för att de har ingen cykel eller nån som kan skjutsa de.

På Tapang Primary school vi gick runt och kolla på hur skolan ser ut, vi kollade klassrummerna, vi kollade på eleverna när de hade lektion och sen vi pratade med rektor och han förklarade om hur skolan började och hur de fungerar nu. Efter att vi var klara med allt så donerade vi skolmaterial.

På Srey Viol Ke eleverna väntade på oss framifrån skola och sjung deras national låt.Efter det vi delade oss i 4 grupp och varje grupp tog ett klass.Vi visade några bildar till de och berätta hur Sverige ser ut och de va jätte nyfikna, sedan vi delade oss i 5 grupp med eleverna och spelade en spel och efter spelet vi var klara och donerade pengar till skolan

Denna resa visade oss att det finns andra världar än den värld vi lever i, vi insåg att det finns människor som lever under svåra förhållanden. Vi är bortskämda, det finns barn som försöker läsa under svåra förhållanden, och vi borde vara tacksamma för hur vi har det i trygga Sverige. Många barn vars kläder är smutsiga och sönder som lever i svåra förhållanden bryter ner mitt härta man blir så ledsen , men samtidigt att se deras ansträngningar så inser man att det finns hopp för dem i framtiden. Jag önskar att man kunde göra mer för dem medans man är här. Lite för oss är Mycket för dem. Det här är Kambodja, det finns så många människor som behöver vår hjälp, särskilt barn,som har det svårt men ändå ser fram emot vad framtiden kan erbjuda. Barnen är vår framtid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *