Om Kambodja resa

Hej allihopa i Sverige! Dagen började med att besöka IQ International School, där vi möta  skolan ägare och lärare som kommer från Filippinerna och visade till oss runt skolan. Eleverna är duktig på att prata engelska och har sina skolan uniform. Skolan terminsavgift är från $800 till $2000 per år och ha en cafeteria , en liten lekplats och fotbollsplan. 

IQ skolan byggnaden

Efter IQ skolan vi körde till Artisan Angkor och vi fatt se hur Kambodjanska traditionell Khmer-hantverk sten- och träsnideri, målning på statyer, lackering och silverplätering tillverkad.  Bolaget ger en bättre lön och ger sina anställda sjukförsäkring och andra förmåner. 

träsnideri

Efter många timmar att kika runt blev alla hungriga så vi körde till Haven restaurang. HAVEN är en träningsrestaurang för unga vuxna från barnhem och från mycket fattiga område i landsbygden. Tar de också alla praktikanter ett ekonomiskt ansvar och ger dem gemensamma bostäder, måltider, vård och månatlig utbildningsbidrag. Dessutom erbjuder dem engelska och datorlektioner.

Haven restaurang

Eftermidagen åkte vi till Baray Eco Farm och tittade på dem odlade grönsaker. Den var  experimentell anläggningen som samarbeta med Thai och Kambodja en stund. Sen fortsätta vi till Halo trust  och träffade vi en kambodjanska tjej som jobbar som fotografer och en kvinna från Skottland som berättade till oss mer om Halo. För att hindra Khmer Rouges återkomst tiotusentals lokalbefolkning byggde ett barriärminnefält längs hela 750 kilometer längden av den kambodja-thailändska gränsen som kallad ”K5” för att försvara städer, byar och försörjningsvägar från attack. Halo trust var den första organisation för att hjälpa Kambodja landmina och de har rensat över 50% av Kambodja minfält. 

Vi besökte Angkor Silk Farm också som en av de finaste silkesproducenterna i Kambodja. Vi har sett hela växtodlingen, från odling av mulberry buskar till produktion av silkevaror. De hade en boutique som man kan köpa deras ” handmade” varor men ganska dyrt.

Hon tillverkar sjal

 

Marilyn och Pop

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *