Vårvernissage för Konstutbildningen – Bild och Form

• Datum/Tid: 21, maj 2019 13:30
Utbildningen Bild & Form – Konstnärlig grundutbildning bjuder in till vårvernissage på tisdag 21/5, kl 14.30. Utställningen består av de studerandes främsta verk från läsåret som gått. Bildkonst blandas med keramikalster som tagits fram med olika bränntekniker, däribland ”rakubränning.” Våra deltagare finns på plats för att berätta om sina verk. Utställningen flyttas sedan till Kultur- och föreningskalaset på Bofors stationsområde den 25/5. Varmt välkomna även då!

JONAS HELGESSON FÖRELÄSER PÅ FOLKHÖGSKOLAN 24 APRIL

Ikväll gästar Jonas Helgesson folkhögskolan med sin inspirerande föreläsning Vägen Framåt! där han kommer varva allvar och humor i personliga berättelser man sent glömmer.

”Alla har vi gått igenom händelser som gjort oss utslitna och ledsna. Både privat, i relationer eller i jobbsituationer kan vi fastna i gamla hjulspår och inte veta hur vi ska hitta den inre motivationen igen. Men det finns alltid en fortsättning, menar Jonas. Han lockar oss att börja tro och hoppas igen, att lämna bitterheten bakom oss och ge livet en ny chans, genom att våga se vägen framåt.”

Folkhögskolans Aula
24 april 2019, kl 18:30 – 21.00

Aida Vrazalica föreläste på Internationella kvinnodagen

Internationella Kvinnodagen uppmärksammades denna fredag med föreläsning och Q&A med PR-experten Aida Vrazalica. Aida berättade om hennes uppväxt och karriär. Hon har tidigare arbetat som PR-chef vid en stor modeagentur och är idag VD på kommunikationsbyrå. Hon gav oss hennes perspektiv om modebranschen och hur hon försöker lyfta kvinnor inom den. Hon gav oss också intressanta inblickar kring hennes syn på Sverige och integration och vikten av och våga ta stora och ibland svåra steg i livet. Varma hälsningar skickar vi till Aida och alla kvinnor idag 🙋‍♀️ Tack!

Öppet hus 27/3

• Datum/Tid: 27, mar 2019 12:00

Onsdag 27/3 bjuder vi in till ÖPPET HUS på Karlskoga Folkhögskola!
Kom och prata med personal och studerande om våra kurser och utbildningar. Vi finns på plats för att svara på dina frågor.

Öppet hus pågår kl 12.00-17.00 och i sann folkhögskoleanda bjuder vi självklart på fika under dagen.
Lunch serveras från kl 12.00 och kostar endast 50:-/person.

Vid större sällskap bjuder vi på lunch vid ankomst. (5-15 personer kan anmälas som grupp) Anmäl ert sällskap via mejl: Gustaf Hult [gustaf.hult@karlskogafhs.se] eller Madeleine Björnfoth [madeleine.bjornfoth@karlskogafhs.se] eller ring 0586-64603.

Hålltider för informationstillfällen:

• 13.00 – Aulan: Information om skolan och snabbpresentation av vår kurser
  • 14.00 – Aulan: Information om Allmän kurs och Budoutbildningen
  • 14.00 – Sal 1: Information om Fritidsledarutbildningen
  • 15.00 – Sal 11: Information om: Webbdesign – Musikproduktion – Bild och Form

Guidad tur ute på internatet/elevhemmet:

» Ställ frågor om skolan och våra utbildningar.
» Träffa våra studerande och personal.
» Träffa vår studievägledare.
» Få hjälp med ansökning.

Torkild Sköld föreläser på Folkhögskolan 5 februari

• Datum/Tid: 05, feb 2019 18:30

Torkild Sköld är en av Sveriges bästa föreläsare inom självledarskap, arbetsglädje och förändringsarbeten.

Nu gästar han Folkhögskolan med sin inspirerande föreläsning Självledarskap och förändringsvilja. En föreläsning full av insikter, skratt och konkreta verktyg för att leda dig själv och förändra det du vill.

Torkild blev nyligen nominerad till stora talarpriset och är dessutom utsedd till en av landets mest populära föreläsare 2018.

5 februari 2019, kl 18:30 – 21:00,
Kostnad: 395 kr
Biljetter köpes på Torkilds hemsida. Klicka här

Carl Jan Granqvist – Det svenska matundret

• Datum/Tid: 06, feb 2019 19:00

STF Karlskoga-Degerfors i samarbete med Studiefrämjandet presenterar:

Carl Jan Granqvist – Det svenska matundret

6 februari kl 19:00, Karlskoga Folkhögskolas aula

Inträde:100 kr
Medlemmar i STF går in gratis.

STF Karlskoga-Degerfors lokalavdelning fyller 30 år och bjuder in till en spännande föreläsning! Örebro-bördige vinkännaren och TV-profilen Carl Jan Granqvist berättar om hur Sverige gick från gastronomiskt u-land till världstopp och vad som gjorde det möjligt.

Verksamhetsområden

Utbildning

På Karlskoga folkhögskola finns utbildningar inom en mängd olika områden; musik, konst, fritidsledarutbildning osv. Skolan ger dig också möjlighet att läsa in grundskole- och gymnasiekompetens i en annorlunda miljö. Vi har ett resursteam som gör det möjligt för alla att genomföra sina studier hos oss.
Läs mer i vår virtuella kurskatalog!

Restaurang

Hösten 2008 invigde vi ett helt nytt och modernt kök samt matsalar, Stora matsalen med plats för 220 sittande gäster samt Lilla matsalen med plats för upp till 20 sittande matgäster, en estetisk miljö där stor omsorg lagts på inredningens färgsättning och möblernas design. Båda matsalarna är ljusa och inbjudande med fönsterväggar rätt ut mot naturen. Varje dag äter över 200 studerande, skolpersonal och gäster lunch och middag i Karlskoga folkhögskolas restaurang.

Vandrarhem

Du som är på resa, borta i jobbet, på besök hos trångbodda släktingar eller på upptäcktsresa som turist. När det handlar om var man bor bäst erbjuder Karlskoga folkhögskola ett attraktivt alternativ. Vårt vandrarhem är beläget i vacker och avkopplande natur vid stranden av sjön Möckeln. Här finns rymliga, ljusa, trivsamma och rum, funktionella köksutrymmen, närhet till kollektiva kommunikationer och till natten, rogivande tystnad.

Konferens

Vi på folkhögskolan önskar, att människor ska sammanföras, samla, mötas, utbyta erfarenheter, skaffa sig nya kunskaper och insikter. För att detta ska fungera behövs inbjudande miljöer av olika format och karaktär; inomhus och utomhus, för små eller stora grupper, i fräscha lokaler och kreativ miljö. När det är dags att planera för en konferens – ta gärna kontakt med oss så kan vi tillsammans skapa de perfekta förutsättningarna för ett konstruktivt och utvecklande möte.