Brinner du för att arbete med barn & ungdomar?

Vi har fortfarande utbildningsplatser kvar till Fritidsledarutbildningen  inför läsåren 19/21 med start i augusti 2019. En 2-årig utbildning där 97%  har en sysselsättning inom ett halvår efter avklarade studier.

LÅTER DET INTRESSANT?

Kontakta kursansvarig Ewa Friman på ewa.friman@karlskogafhs.se så berättar hon hur du ansöker och vad du behöver för att bli antagen.

Läs gärna mer på vår hemsida: karlskogafolkhogskola.se/utbildning

skolavslutning på karlskoga folkhögskola

Nu har även vi på Karlskoga Folkhögskola haft skolavslutning! För att avsluta läsår 18/19 på bästa sätt samlades vi  i aulan för att ta del av studerandes berättelser om deras tid på skolan, sjunga in sommaren, dela ut stipendier och avtacka personal och studerande som nu ska ut på andra äventyr. Vi är såklart väldigt stolta över samtliga som gjort detta läsår möjligt och önskar alla en fortsatt härlig tid framöver!

GLAD SOMMAR!

Japansk stormästare i Jujutsu på besök

Karlskoga folkhögskola har under perioden 24 maj till 3 juni besök av den japanske stormästaren i Jujutsu, Shimazu Kenji Sensei! Shimazu är stormästare i en 400 år gammal samurajtradition vid namn Yagyu Shingan Ryu. Han besöker sin elev tillika vår lärare Per Eriksson och hans studerande på skolans budoutbildning. Under perioden anordnas även seminarier med olika teman. Till dessa har vi bjudit in gäster från Europa och även andra delar av världen. 🌍 Ett helt unikt möte av sitt slag, vilket vi tycker är fantastiskt spännande och roligt!

Vårvernissage för Konstutbildningen – Bild och Form

• Datum/Tid: 21, maj 2019 13:30
Utbildningen Bild & Form – Konstnärlig grundutbildning bjuder in till vårvernissage på tisdag 21/5, kl 14.30. Utställningen består av de studerandes främsta verk från läsåret som gått. Bildkonst blandas med keramikalster som tagits fram med olika bränntekniker, däribland ”rakubränning.” Våra deltagare finns på plats för att berätta om sina verk. Utställningen flyttas sedan till Kultur- och föreningskalaset på Bofors stationsområde den 25/5. Varmt välkomna även då!

JONAS HELGESSON FÖRELÄSER PÅ FOLKHÖGSKOLAN 24 APRIL

Ikväll gästar Jonas Helgesson folkhögskolan med sin inspirerande föreläsning Vägen Framåt! där han kommer varva allvar och humor i personliga berättelser man sent glömmer.

”Alla har vi gått igenom händelser som gjort oss utslitna och ledsna. Både privat, i relationer eller i jobbsituationer kan vi fastna i gamla hjulspår och inte veta hur vi ska hitta den inre motivationen igen. Men det finns alltid en fortsättning, menar Jonas. Han lockar oss att börja tro och hoppas igen, att lämna bitterheten bakom oss och ge livet en ny chans, genom att våga se vägen framåt.”

Folkhögskolans Aula
24 april 2019, kl 18:30 – 21.00

Varmt välkommen!

Aida Vrazalica föreläste på Internationella kvinnodagen

Internationella Kvinnodagen uppmärksammades denna fredag med föreläsning och Q&A med PR-experten Aida Vrazalica. Aida berättade om hennes uppväxt och karriär. Hon har tidigare arbetat som PR-chef vid en stor modeagentur och är idag VD på kommunikationsbyrå. Hon gav oss hennes perspektiv om modebranschen och hur hon försöker lyfta kvinnor inom den. Hon gav oss också intressanta inblickar kring hennes syn på Sverige och integration och vikten av och våga ta stora och ibland svåra steg i livet. Varma hälsningar skickar vi till Aida och alla kvinnor idag 🙋‍♀️ Tack!

Verksamhetsområden

Utbildning

På Karlskoga folkhögskola finns utbildningar inom en mängd olika områden; musik, konst, fritidsledarutbildning osv. Skolan ger dig också möjlighet att läsa in grundskole- och gymnasiekompetens i en annorlunda miljö. Vi har ett resursteam som gör det möjligt för alla att genomföra sina studier hos oss.
Läs mer i vår virtuella kurskatalog!

Restaurang

Hösten 2008 invigde vi ett helt nytt och modernt kök samt matsalar, Stora matsalen med plats för 220 sittande gäster samt Lilla matsalen med plats för upp till 20 sittande matgäster, en estetisk miljö där stor omsorg lagts på inredningens färgsättning och möblernas design. Båda matsalarna är ljusa och inbjudande med fönsterväggar rätt ut mot naturen. Varje dag äter över 200 studerande, skolpersonal och gäster lunch och middag i Karlskoga folkhögskolas restaurang.

Vandrarhem

Du som är på resa, borta i jobbet, på besök hos trångbodda släktingar eller på upptäcktsresa som turist. När det handlar om var man bor bäst erbjuder Karlskoga folkhögskola ett attraktivt alternativ. Vårt vandrarhem är beläget i vacker och avkopplande natur vid stranden av sjön Möckeln. Här finns rymliga, ljusa, trivsamma och rum, funktionella köksutrymmen, närhet till kollektiva kommunikationer och till natten, rogivande tystnad.

Konferens

Vi på folkhögskolan önskar, att människor ska sammanföras, samla, mötas, utbyta erfarenheter, skaffa sig nya kunskaper och insikter. För att detta ska fungera behövs inbjudande miljöer av olika format och karaktär; inomhus och utomhus, för små eller stora grupper, i fräscha lokaler och kreativ miljö. När det är dags att planera för en konferens – ta gärna kontakt med oss så kan vi tillsammans skapa de perfekta förutsättningarna för ett konstruktivt och utvecklande möte.